19 de juny 2013

STAGE A L'AINSA

Aquest any els Menjacamins hem anat a fer un "Stage" de 4 dies a AINSA, per pedalar per les rutes de la "Zona Zero". Així  que el dijous 13 a les 5 h. del mati 11 Menjacamins van agafar els cotxes carregats amb les bicis i l'equipatge i ens vam dirigir cap aquesta població d'Osca. Desprès del viatge i la parada pertinent per esmorzar ens vam instal·lar a l'Hotel Mesón de L'Ainsa on el seu responsable en Ramon, molt integrat amb la Zona Zero ens va assessorar sobre quina podiem fer de les 20 rutes que tenen marquedes.
La primera ruta que vam fer va ser la "Bajo Peñas" un ruta que seguint per un munt de corriols ens va portar a sota de l'imponent massa petrea de la "Peña Montañesa" passant per Buchitar, Cuello de S. Beturián, Barranco de los Molinos, Oncins, Planillé i Pueyo de Araguás.. Un 55 %  dels 26 Km. son sobre corriols tant de pujada com de baixada i per damunt de "margas desnudas". Per començar ens vam trrobar amb una ruta dura i amb dificultat tècnica alta. Per tant aixó es va convertir amb incidencies, caiguda d'en Lluís que desprès li van tenir que possar 3 punts al genoll, en Toni tambè va caure sense massa incidencia i en Luigi amb el genoll pelat. Respecte de les incidencies macàniques tant sols varem tenir una punxada.
El divendres 14 ja teniem més temps i també assessorats per en Ramon vam anar a fer la ruta anomenada "Viaje al Coño del Mundo". Per  fer-la ens vam tenir que apropar fins Margudgued seguint una pista que segueix el riu Ara i ja desprès començar la dura pujada a Morcat, lloc abandonat i emblemàtic, passant per S.Velián. Un cop arribats a Morcat varem tenir que baixar per corriols fins el riu Sieste per deixar les bicis i a peu arribar a la cascada del "Coño del Mundo". Es un lloc impresionant amb una gorga d'aigua fresca i clara on ens hi varem banyar. La continuació de la ruta va ser encara més dura per un corriol amb precipici a l'esquerra cap el riu fins que el vam creuar i desprès un puja i baixa per corriols i trialeres que tot i mantenint l'alçada es va fer molt dur fins la baixada final fins el Monestir de Siete avui convertit en Hotel de 5*
Incidencies 4 punxades (Toni, Xevi (2), Francesc.El dissabte 14 ens va decidir per fer primer una part de la ruta de los "Miradores de Ainsa i Morillo" i la ruta "Del Arraclan" la primera part tant sols sortir de l'hotel una forta pujada per pista cimentada seguida de corriol que ens han portat ha gaudir d'unes bones vistes d'Ainsa i de l'embassament de Mediano arriban a Cerro Cotón al costat de la torre de Tou, tot seguit baixada per trialeres per possar a prova el nivell de pilotatge fins a Morillo de Tou. A partir d'aqui varem agafar la carretera, amb susto inclós, fins arribar a Camporrotuno on varem començar "La Ruta del Arraclan". Aquesta va pujant primer fins a Llinés i desprès segueix "la senda de los Dineretes" que es un camí d'uns 5 Km. ple de numulits que passa per Sarrastaño fins arribar a Buil on vam trobar una font que en va anar de maravella per agafar l'aigua que ha tots ens faltava. Tot seguit varem continuar per anar a Sarratillo per veure el "Salto del Alambique" o "Cueva del Anis" Desprès tot va ser un seguit de corriols llargs i fantastics que ens van portat a Castejón seguidament vam passar per L'ermita de Santa Waldesca, Cruz del Letrero i Camporrotuno. Finalment vam agafar la carretera fins a Ainsa. Ruta amb un 70 % de corriols i amb molt bones vistes. Incidencies: 2 punxades (Miquel i Francesc) i la maneta del fre de la bici d'en Carlos degut a una caiguda. Posteriorment el "manetes" d'en Toni  li va fer un "arreglo" que la va deixar com si no hagues passat res.
Per finalitzar l'stage el diumenge 16 varem escollir fer una ruta més curta donat que després teniem que tornar a Girona i aquesta va ser la "Trilogia de Sant Vicente" El seu nom ve determinat per les 3 baixades que hi ha a prop de Sant Vicente de Labuerda. Per començar varem anar fins a la "Cruz Cubierta" simbol de Ainsa i comemoratiu de la batalla de la reconquesta de la ciutat, tot seguit varem atrevessar el rius Forcaz i anar pujant per corriols i pistes convinades amb les baixades fins arribar a la carretera que en va portar a Sant Vicente, des d'aquest punt novament pujades i baixades fins arribar a una pista que ens va portar a una cantera i finalment arribada a Ainsa. Va estar una ruta amb menys dificultat que les altres, mes curta i semblant a les que podem fer per aqui. Com a incidencia hem de destacar la caiguda d'en Salvador amb un tall al braç i de les mecàniques dues punxades (Toni i Salvador).Finalment en arribar a l'hotel, tornar a carregar les bicis, una bona dutxa i anar a dinar per agafar la carretera i tornat a Girona. Han estat 4 dies fantastics on hem gaudir d'unes bones rutes, dures, peró molt maques amb molt de corriol que ens ha possat a prova a tots, a uns més que altres, peró a tots. Les incidencies es poden considerar normals tret dels 3 punt de sutura que li van tenir que donar a en Lluís però que no li van impedir continuar acompanyar-nos tots els dies.
Un cop més s'ha demostrat que el Menjacamins no som només una colla de sortir amb bici "som un grup d'amics" que compartim una afició, la bicicleta i si aquest any hem estat 11 (Salvador, Ramon, Carlos, Miquel, Xevi, Luís, Francesc, Jose, Josep, Toni i Luigi) els que hem fet aquest "Stage" esperem que el proper any poguin venir tots.

4 comentaris:

xevimenjacamins ha dit...

Collonuda la sortida i la crònica. Jo ja m'he posat la foto del coño de fons de pantalla.

Salut a tots¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

Antoni ha dit...

Una sortida molt maca tan per el que fa a el terreny com per els companys, si puc el any que ve repetire.
(els gin-tonics d'aquestas sortides son espcials)
Salut i pedals

Ramonet ha dit...

Un plaer com sempre, poder compartir aquestes rutes que fem cada any tan especials. Companys,Bici, apets, birres i cubates durant 4 díes, es pot demanar mes? Sí l'any vinent poder repetir.
Salut i pedals companys!!!

josep ha dit...

Retifico tot el que s'ha dit, son uns dies que ens ho passem molt molt bé, per la bici i els companys sobretot.
L'any que bé serà dificil de superar